Orthopedie

Orthopedische Schoenen

Hoe gaan we te werk?

1ste fase

U komt op afspraak voor bespreking van de schoenen, wensen en mogelijkheden naargelang de richtlijnen van het voorschrift van de geneesheer-specialist* .  Er gebeurt een opmeting en maatname (gipsen van uw voeten). 

We maken uw dossier op en sturen dit naar uw mutualiteit/verzekeringsmaatschappij ter goedkeuring.

*( specialist : algemeen chirurg, orthopedie, traumatologie, fysische geneeskunde en   revalidatie, reumatologie, pediatrie, neurologie en neuropsychiatrie.) 

2de fase

Nadat we de administratieve goedkeuring ontvangen hebben, worden de leesten, orthesen en passchoenen gemaakt. Uw keuze van schoenen is vrij, u kan kiezen uit 10-tallen leersoorten en kleuren. Hierna kunnen we starten met het maken van de eigenlijke schoen. 

We opteren voor het eigenhandig vervaardigen van de schoenen om zo eventuele kleine aanpassingen tijdens het productieproces nog te kunnen doorvoeren.

3de fase

Een 5-tal weken na de laatste pasfase zijn de schoenen klaar om afgehaald te worden. Ook na levering van uw schoenen (of steunzolen) , blijven we steeds klaar staan voor u.     

Twijfel niet om ons te contacteren bij een probleem,  aanpassingen zijn steeds mogelijk.

Ontdek onze ontwerpen

Klik op onderstaande knop om onze ontwerpen te ontdekken

Orthopedische Steunzolen

Steunzolen

De productie van onze steunzolen is steeds op maat, we werken niet met prefab zolen of digitale bibliotheken met standaard basiszolen.  

Hiervoor werken we steeds  op basis van de maatgenomen voet met wassen plaatjes en/of de ingescande vorm of gips van uw voet.

Aangezien dit het belangrijkst is, worden deze zolen persoonlijk geschuurd.  Toch zijn we bezig met voorbereiding in robotica om zo tijd te winnen bij het schuren doch nog steeds vanuit de echte vorm van de voet. 

 

Steunzolen

Een testfase van het voorschuren van zolen.